SİVAS / MERKEZ - Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi

Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mahallesi 67/1. Sokak Dış Kapı No/19 Merkez/Sivas
Vizyon
Öğrenmenin temel ihtiyaç olarak kabul edildiği; Her velinin okulumuzda öğrencisine öğrenme, kendini geliştirme ve hayata hazırlama, iyi vatandaş olma yönünden her türlü fırsatın verildiğini bildiği, çalışan üreten bir okul olmak.
Misyon
Biz bütün öğrencilerimizin kendilerinde var olan bütün kapasitelerini kullanmaları, hayattan zevk almaları, kendileri ve başkalarıyla barışık olmaları, kendi başlarına karar verebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmaları, Vatana, Millete ve Milletin Milli ve Manevi değerlerine saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, değişen dünya şartlarına uyum sağlayabilen, bireyler olarak yetişmeleri için varız.
Başarılar
1987 yılında açılan okulumuz yıllardır yetiştirdiği öğrencilerle şehrimize ve ülkemize hizmet etmektedir. Okulumuzun bazı önemli sportif başarıları:2013-2014 öğretim yılı Genç Kızlar Tenis il ikinciliği, Oryantiring dalında erkekler il birinciliği, 2014-2015 öğretim yılı; Okullar arası Bocce Müsabakalarında genç kızlar ve genç erkeklerde il birinciliği, 2015-2016 öğretim yılı; Modern Pentatlon il birinciliği, Dart müsabakaları kız ve erkek takımlarında il birinciliği, 2016-2017 öğretim yılı, Oryantiring A erkek il ikinciliği, A kız il birinciliği, B kız ve erkek il birinciliği, Tenis kızlar il birinciliği, erkekler il ikinciliği, Bocce kız il ikinciliği, erkek il dördüncülüğü, Dart kızlar il birinciliği, erkekler il ve grup birinciliği. 4006 Tübitak Bilim Fuarı biyoloji dalında birincilik gibi başarılar gösterilebilir. 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 öğretim yıllarında İlimizde yapılan Gençler Bocce Müsabakalrında kız takımımız il üçüncüsü, erkek takımımız üst üste 3. kez il birincisi olmuştur.
Saatler
Sabah Ders başlama-bitiş saati: 08:30 - 12:30 Öğlen Ders başlama-bitiş saati: 13:20 - 15:40
Doğalgaz Kaloriferli
Ulaşım
Şehir merkezinden Kümbet-Şirinevler arabasına binerek sağlanır.Ankara yolu üzerinde Valiliğe 4 km mesafede yeralır
Sivas Merkez-Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı
Sivas İl Merkezinde yeralmaktadır
Sportif Etkinlikler
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Bocce, Dart, Tenis, Voleybel, floor curling, Kick Boks, Oryantiring, Hokey ve Okçuluk olmak üzere 9 branşata faaliyet göstermekteyiz.